Acnebehandling

b_175_192_16777215_0___images_stories_avanti_acne_fore_efter2.jpg

Acne - inte bara ett ungdomsproblem

De flesta drabbas oftast av acne under puberteten och blir relativt friska i vuxen ålder men många får fortsätta att kämpa med sin acne som blossar upp mer eller mindre regelbundet långt in i livet.

Acne är en bakterinfektion som leder till överproduktion av fett i talgkörtlarna. När kroppen inte kan bli av med denna överproduktion, leder det så småningom till att hudporerna täpps igen och acnebakterien får föröka sig fritt. Kroppens immunförsvar bekämpar detta och den klassiska varbildningen uppstår - i de mer grava fallen blir det även varbölder.

Acne kan inte botas - det kan bara hållas under kontroll och på så sätt kan man undvika infektionerna och de följdproblem som dessa orsakar på huden - i extremfallen ärr och gropar.

 

Vi har hjälpen

Vi har ett flertal behandlingar för att ge Dig initial och omedelbar hjälp att bekämpa acnebakterien - både med laser och med olika kurer. Dessa ger Dig snabba och märkbara resultat. Det är dock lika viktigt att Du fortsätter att sköta om Din hud enligt de rekommendationer våra hudterapeuter utfärder för att Du skall ha en långtidsverkan. Likna gärna detta vid ett tandläkarbesök. Har man ett litet hål i tanden och får det lagat av tandläkaren, måste man naturligtvis förtsätta att borsta tänderna för att inte nya hål skall uppstå. Man går regelbundet till tandhygienisten för att få en ordentliga rengöring av plack och tandsten - och sist men inte minst man går regelbunden till tandläkaren för att få en ordentlig kontroll. Detta gör vi för att behålla våra tänder friska - på samma sätt fungerar de andra organen i kroppen och behöver samma vård och tillsyn för att förbli friska. Och, det tar mycket mindre tid än du anar - bara du lägger upp rutinen!

 

Ring och boka en tid för en konsultation - du behöver inte lida mer!

 

avanti_acne_fore_efter_4.jpg

Exempel på Acnebehandling före och efter.

avanti_acne_fore_efter_3.jpg