Permanent Hårborttagning

Det vanligaste användningsområdet för Ljusbehandling är att ta bort generande hårbeklädnad på olika delar av kroppen. Förr fick man använda s.k. Diatermi eller epilering där varje hårsäck fick brännas av hårstrå för hårstrå med en liten nål och elektrisk impuls - en smärtsam och lång process. Ljusbehandlingen lämpar sig lika bra för stora som små ytor. I bilderna ovan finns exempel på män som rensat hela överkroppen eller bara axillierna(armhålorna). Självklart är metoden användbar på alla övriga delar av kroppen inklusive ansiktet på kvinnor, ben och bikinilinjer. Metoden är relativt smärtfri och säker.

 

avanti_laser_harborttagning.jpg

 

Det krävs i normalfallet ca 6-12 behandlingar för att effekten skall bli permanent eftersom håret växer i 3 faser och man bör behandla varje växtfas minst 2 gånger. Dock varierar detta från person till person liksom mellan olika delar av kroppen.

Det enda man med säkerhet kan säga är att de ljusaste hårstråna (fjun och mycket ljusblonda hår resp. gråa hår) inte kan behandlas med ljusbehandlingar! Påstår någon att de kan det, skall Du definitivt avstå från behandlingen eftersom det saknas fysikaliska förutsättningar (melanin) för att hårroten skall kunna brännas. Hårstrået blir bara skadat och kommer alltid tillbaka i en senare växtfas!

avanti_laser_harborttagning2.jpg